Ar pavasari sirdī

Laikā, kad ziema sāk atkāpties un parādās pirmie saules stari, cilvēki vēlas atbrīvoties no pelēkās ikdienas un rast pavasara enerģiju. Ar atbilstošiem rotājumiem ir viegli paātrināt šī krāsainā gadalaika ienākšanu mājās un svētkos. Tam noderēs viss, kas ir krāsains un košs.

Visvienkāršākais veids, kā ienest pavasara dvesmas savos svētkos ir iegādāties ziedus. Ielieciet tos krāsainā vāzē, apsieniet ar košu lentīti vai aukliņu vai saberiet vāzē raibus akmentiņus un citus dekorus. Tāpat noderēs puķes podiņos, kas jau tagad ir nopērkamas veikalos. Hiacintes un narcises piepildīs telpu ar brīnišķīgu smaržu, bet vienkārši podiņā izdiedzēta zāle ienesīs dzīvīgumu un svaigumu svētku rotājumos. Ja pirms svinībām ir laiks doties kādā pastaigā, var salasīt pūpolus un dažādus zariņus, ko salikt vāzēs.

Šie rotājumi labi iederēsies arī uz viesību galda. Katram ciemiņam pie šķīvja var nolikt kādu grieztu ziedu. Interesanti rotājumi, ko viesi novērtēs, ir garšaugi, kas vāzēs vai podiņos izkārtoti uz galda. Tie var kalpot kā dekorācijas, bet vajadzības gadījumā arī kā oriģināls veids, kā pasniegt piedevas ēdieniem.
Galda noformēšanai svarīgas ir košas krāsas galdautam, traukiem, salvetēm un rotājumiem. Ja viesībām paredzētā telpa ir drūma, krāsaini aizkari un interjera elementi to atsvaidzinās. Izplaukuši zari lielās vāzēs iederēsies plašā istabā vai zālē.
 Ne tikai ziedi, bet arī krāsaini augļi, kas veikalos ir pieejami visu gadu, ienesīs krāsainību un dzīvīgumu dekorācijās. Tos var kārtot dažādos traukos, vienkārši izvietot uz galda vai iekļaut ziedu kompozīcijās. Svarīgi ir izvēlēties augļus, kas ir uzglabājami ilgāku laiku, un nevajadzētu tos aizvietot ar plastmasas rotājumiem.
Maldīgs ir priekšstats, ka vainags iederas tikai Ziemassvētku laika rotājumos vai Jāņos. Veidots no pavasara puķēm un plaukstošiem zariem, tas lieliski izdaiļos nama durvis arī pavasarī. Šādam vainagam ieteicams izvēlēties augus, kas ilgāku laiku spēj iztikt bez ūdens vai arī iegādāties speciālus floristikas materiālus, lai regulāri varētu mitrināt ziedus. Tuvojoties Lieldienām, šo dekorāciju var papildināt ar plastmasas rotājumiem - krāsainām olām vai pūkainiem cālīšiem.
Augus, ziedus un augļus var aizvietot arī ar krāsainiem, paštaisītiem rotājumiem. Papīra ziedi un tauriņi, filca puķes un kreppapīra bumbas ir tikai daži no piemēriem. Ņemiet talkā savu izdomu un radiet neparastus, košus rotājumus, ar ko pārsteigt savus viesus!

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru