"Es tevi mīlu!" cepums jaukam pārsteigumam




Ja aptrūkušās idejas, kā neparasti paust savas jūtas un nodot laba vēlējumus, noderēt var laimes cepumu pagatavošanas recepte.
Laimes cepumu cepšana ir slavena Ķīnas Jaunā gada svinību tradīcija, taču tos var arī lieliski izmantot, lai Valentīna dienā pārsteigtu un iepriecinātu savu mīļoto.
Lai gan tradicionāli cepumos tiek ieceptas zīmītes ar laimes vēlējumiem, tajās var ierakstīt arī ko citu, piemēram, domu graudus, atzīšanos mīlestībā vai iemeslus, kāpēc mīlat tieši šo cilvēku.



Nepieciešamās sastāvdaļas:
  •  7 olu baltumi;
  • 200 g sviesta;
  • 300 g pūdercukura;
  • 230 g miltu;
  • 4 ēdamkarotes ūdens; 
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura; 
  • šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
Olu baltumiem pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Visu sakuļ stingrās putās. Masai pievieno mīkstu (ne kausētu) sviestu un šķipsniņu sāls. Atkal visu saputo. Pakāpeniski, lai nerastos kunkuļi, masā iesijā miltus. Pirms iesijā pēdējos 50 gramus miltu, mīklai pievieno ūdeni.


Kad cepumu masa ir kārtīgi samaisīta, ņem pannu un uzklāj cepamo papīru. Uz tā no mīklas veido pēc iespējas plānākus aplīšus un ar karotes palīdzību izlīdzina. Cepumus cep tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Ieteicams vienā reizē cept ne vairāk par trim cepumiem, jo atdziestot tie sacietē un kļūst trausli.
Kamēr cepumi karsti, liek katra cepuma vidū sarullētu vai salocītu zīmīti. Cepumu pārloka, lai zīmīte paliek iekšpusē un cepums izveidotu pusapli. Pusapļa apaļās puses saņem vienā rokā starp īkšķi un rādītājpirkstu un saspiež. Iegūt laimes cepumiem raksturīgo formu var, otras rokas rādītājpirkstu liekot pārlocītās malas centrā un saspiežot vai pusapli uzliekot uz krūzītes vai glāzes malas.


0 komentāri:

Ierakstīt komentāru